Redactie partnerbijdrage 0 reactie(s) di 30 augustus 2022, 8:51

Wat is het beste internetabonnement als je alleen bent?

Laatst bijgewerkt: dinsdag 08:51 uur
Internet is ondertussen bijna een eerste levensbehoefte voor bijna iedereen in de samenleving. We scrollen de hele dag door social media en gebruiken het thuis om series en films te streamen. Ook werken we veel vaker thuis dan voorheen. Maar als je alleen woont, waar voor internetabonnement is dan het beste voor je?

Je internetsnelheid

Alle providers bieden verschillende internetsnelheden aan. Hoe duurder het pakket, hoe sneller je internet is. In duurdere pakketten heb je vaak ook meer extra’s. De snelheid van internet wordt uitgedrukt in mbit/s. Dit staat voor hoeveel megabytes per seconde je binnen kunt halen. 

Als je internet alleen gebruikt om online te surfen, mailen en soms wel eens te streamen, dan is 20 mbit/s genoeg. Met 50 mbit/s kun je makkelijker met meerdere personen tegelijk gebruiken en zal downloaden en uploaden minder tijd kosten. Gebruik je vaak meerdere apparaten tegelijk, download je veel of ben je aan het gamen en streamen tegelijk, dan wordt 100 mbit/s of hoger aangeraden. 

Je wensen en behoefte

Als je in je eentje woont heb je vaak niet mega veel mbit/s nodig. De kans is klein dat je internet langzamer wordt omdat je alles tegelijk probeert te doen en je wordt niet lastiggevallen doordat je huisgenoot bijvoorbeeld tegelijkertijd als je zit te streamen, te downloaden of te gamen. Dit heb jezelf allemaal in de hand. Het zou in dit geval zonde zijn als je een duur internetabonnement neemt, terwijl je het aantal mbit/s helemaal niet nodig hebt of gebruikt.

Wat is er mogelijk op je adres?

Het internetabonnement aanbod kan per woonplek nogal verschillen. Woon je in een buitengebied, dan is een glasvezel vaak aan te raden. Hoe verder je van het wijkcentrale af woont, hoe trager je DSL-verbinding is. De afstand maakt bij een glasvezelverbinding niet uit. De upload en downloadsnelheid is bij glasvezel altijd hetzelfde. Als je bijvoorbeeld thuis werkt is dit zeker aan te raden. 

Kosten van je internetabonnement

Als je in je eentje woont zijn je kosten over het algemeen al wat hoger dan wanneer je samenwoont. Alle kosten komen voor jezelf terecht. Er zijn verschillende internetabonnement die je kunt afsluiten. Kijk hierbij naar hoeveel mbit/s je nodig hebt voor je gebruik. Denk hierbij ook aan de toekomst. Heb je vaak mensen over de vloer die op de wifi zitten of begint het erop te lijken dat je binnen korte tijd samen gaat wonen, pas hier dan alvast je internetsnelheid op aan. Op die manier krijg je vaak meer korting dan als je hem later aanpast. 

Vaak is het bij een provider ook mogelijk om combinatie abonnementen af te sluiten. Zo kun je bijvoorbeeld je mobiele telefoon en tv-abonnement bij dezelfde provider onderbrengen. Dit zorgt er vaak voor dat je korting kan krijgen. Daardoor ben je soms goedkoper uit dan als je al je abonnementen bij verschillende providers ondergebracht hebt. 

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Barneveld

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Barneveld
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.