Logo 112Barneveld

Vensterbank
Redactie partnerbijdrage 0 reactie(s) ma 01 augustus 2022, 16:49

Wat zet je in de vensterbank?

Een vensterbank voorzien van woonaccessoires is nou het niet makkelijkst om te doen in je interieur. Maar een vensterbank is niet compleet en af zonder decoratie. Het zorgt niet alleen voor sfeer van binnenuit maar ook aan de buitenkant heb je een gezellig aanzicht. Voordat je begint met het decoreren van de vensterbank gaan er al allerlei vragen door je hoofd; wat zet je op een vensterbank? Wat is nou leuke decoratie voor op de vensterbank? Wordt het niet te druk, past het wel? Omdat een vensterbank vaak smal is kunnen wij ons voorstellen dat je het lastig vindt om deze te decoreren. Wij hebben daarom een aantal tips over wat zet je in de vensterbank? 

Maak gebruik van vazen en planten 

Heb jij je ramen voorzien van mooie raambekleding maar wil je dit niet de hele dag dicht hebben? Dat kunnen wij ons goed voorstellen. Het natuurlijk niet prettig, dat wanneer jij de krant aan het lezen bent of televisie aan het kijken bent vanuit je artifort stoel, je iedere keer licht in je ogen krijgt. Vazen en planten zijn daarom de perfecte decoratie voor op je vensterbank. Het zorgt er namelijk voor dat de inkijk van buitenaf meteen wat wordt verminderd. Kies bijvoorbeeld voor twee grote vazen, een wat hogere en een wat kleinere en voorzien deze van mooie grote takken. Let er wel op of de vaas op de vensterbank past want niet iedere vaas past natuurlijk op de vensterbank.  

Ga voor een plant

Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om een mooie plant op de vensterbank te zetten. Voor de plant geldt ook dat het er niet alleen gezellig uitziet, maar deze zorgt er ook voor dat je minder goed naar binnen kan kijken. Kies bijvoorbeeld voor een grote pot en zet hier een mooie Strelitzia in of zet verschillende planten naast elkaar in verschillende hoogtes. Overigens misstaat een plant ook niet in je keuken. Zo creëer je wat extra groen, wat de sfeer van je volledige interieur ten goede komt. Vooral wanneer je om de eettafel een set prachtige design stoelen hebt, maakt dit het helemaal compleet.

Tafellampen of windlichten 

Een tafellamp past vaak ook op de vensterbank door zijn smalle voet. Zet bijvoorbeeld twee tafellampjes naast elkaar van twee verschillende hoogtes. Dit zorgt ook weer voor minder inkijk van buitenaf. Je kunt natuurlijk ook gebruik maken van windlichten. Dit zorgt ook voor extra sfeer in je interieur. Windlichten zijn vaak ook wat hoger en zo kan je spelen met verschillende hoogtes en beperk je de inkijk van buitenaf ook weer. Dit kan je natuurlijk ook doen door gebruik te maken van verschillende hoogte kandelaars. Let er wel op dat wanneer je de kaarsen daadwerkelijk aansteekt, ze niet te dicht in de buurt staan van je gordijnen of andere raambekleding. Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om gebruik te maken van led-kaarsen. Deze zijn tegenwoordig niet meer van het echt te onderscheiden.  

Ornamenten 

Ornamenten zien we steeds vaker terugkomen in ieder interieur. Niet alleen op de dressoir of sidetable maar ook steeds vaker op de vensterbank. Met een ornament breng je ook extra sfeer in je huis, en vaak zegt het ook iets over je persoonlijkheid. Kies je voor een mooie groot gouden ornament met een zwarte metalen poot of ga je toch liever voor een houten ornament? Woonaccessoires op voet zijn juist geschikt voor de vensterbank, ze zijn vaak wat smaller aan de onderkant en over het algemeen wat hoger. Ook dit zorgt weer voor minder inkijk. Je kan er ook voor kiezen om een ornament te combineren met twee waxinelichthouders. Zo creëer je een wat speelse effect en brengt het ook wat meer sfeer.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Barneveld

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Barneveld
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.