Redactie partnerbijdrage 0 reactie(s) ma 19 september 2022, 21:00

Welke autoverzekeringen kennen we?

Laatst bijgewerkt: maandag 21:00 uur

In Nederland ben je verplicht wanneer je een motorvoertuig bestuurt om deze minimaal WA te hebben verzekerd. Een WA verzekering vergoed namelijk de kosten aan de andere partij, zodat je hier zelf niet voor op hoeft te draaien. Vooral wanneer je een wat oudere auto hebt, is het vaak niet de moeite waard om ook je auto dusdanig te verzekeren dat ook de schade aan je eigen auto wordt vergoed door de verzekeraar. Anders is het natuurlijk wanneer je een nieuwe auto of auto van enkele jaren oud bezit. In Nederland heb je drie verschillende soorten verzekeringen die je kunt afsluiten voor je auto, dit is een WA verzekering, WA+ en een allrisk verzekering. Daarnaast kun je ook nog allerlei aanvullende verzekeringen afsluiten, zodat je zeker weet dat de kosten bij schade worden gedekt.

Wat is een WA verzekering?

Een WA verzekering is een wettelijke aansprakelijkheidsverzekering die door de Nederlandse overheid verplicht is gesteld om af te sluiten. Doe je dit niet, dan loop je niet alleen het risico op een enorme boete, maar draai je ook zelf voor alle kosten op wanneer je toch besluit de openbare weg te betreden. Het RDW scant periodiek automatisch alle kentekens in Nederland en kan dus zien of jij je auto wel of niet hebt verzekerd. Heb je je auto niet verzekerd, dan loop je dus het risico op een bekeuring.

Wat is een WA + verzekering

Heb jij een wat nieuwe auto, van vaak tussen de 5 en 10 jaar, dan is het aan te raden om deze WA+ te verzekeren. Het verschil tussen een WA en een WA + verzekering, is dat je ook de schade vergoed krijgt bij diefstal, brand en inbraak. Wel is het goed te weten dat je ook bij deze autoverzekering je eigen schade bij een ongeluk niet vergoed krijgt door je eigen verzekeraar. Wil jij weten wat een WA+ verzekering per maand kost? Dan kun je deze autoverzekering online vergelijken op basis van de gegevens van jouw voertuig. Je krijgt dan direct een overzicht van alle verzekeraars en kunt op basis daarvan een keuze maken.

Wat is allrisk?

Zoals het woord al doet verklappen, is een allrisk verzekering een verzekering die alle kosten dekt. Dus ook wanneer je door je eigen toedoen bijvoorbeeld tegen een paaltje aan rijdt, kun je deze kosten claimen. Of het gezien de no-claimkorting verstandig is om te doen, dat is natuurlijk geheel aan jezelf. Een allrisk verzekering wordt logischerwijs vooral bij nieuwe auto’s afgesloten, zodat je niet wanneer je de straat uitrijdt en een ongeluk veroorzaakt direct een enorme kostenpost hebt.

Aanvullende verzekeringen

Naast deze drie verzekeringen, kun je per verzekering ook aanvullende verzekeringen afsluiten. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld pechhulp voor onderweg. Op het moment dat je dan langs de kant van de weg staat, wordt de auto voor je afgesleept en kun je er ook voor kiezen dat er vervangend  vervoer wordt geregeld. Ook kun je kiezen voor een Ongevallen-inzittendenverzekering. Dit houdt in dat je ook bij blijvend letsel schadeloos kunt worden gesteld door je verzekeraar. Dit geldt overigens niet alleen voor jou als bestuurder, maar ook voor je eventuele medepassagiers.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Barneveld

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Barneveld
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.