Redactie overig 5 reactie(s) di 21 juni 2022, 16:46

Zeer zware ochtend- en avondspits verwacht vanwege protest boeren, op- en afrit A1 afgesloten

NEDERLAND – Weggebruikers moeten woensdag 22 juni 2022 rekening houden met een zeer zware ochtend- en avondspits vanwege de aangekondigde manifestaties van boeren. Ook de rest van de dag kan het extra druk zijn op de snelwegen. De meeste impact wordt verwacht in het midden en oosten van het land, maar ook op andere plekken zoals rondom Den Haag kan het verkeer hinder ondervinden.

Rijkswaterstaat adviseert daarom woensdag vóór vertrek de verkeersinformatie goed in de gaten te houden en rekening te houden met extra reistijd. Wie de mogelijkheid heeft om thuis te werken, doet er verstandig aan dit te doen.

Op- en afrit A1 afgesloten

Samen met de politie wordt hard gewerkt om de veiligheid van alle weggebruikers te waarborgen. Zo wordt op verzoek van de politie woensdagochtend vanaf 06.00 uur op- en afrit 17 van de snelweg A1 bij Stroe in beide richtingen afgesloten. Dit is de aansluiting met de autoweg N310, waar veel extra verkeer wordt verwacht richting de manifestatie. Op deze manier wil de politie de druk op onderliggende wegen zoveel mogelijk verlichten. Zodra de situatie het toelaat, gaan de op- en afritten weer open.

Veiligheid en doorstroming

Veiligheid en doorstroming op de rijkswegen staat voorop. Daarbij is het uitgangspunt dat alle weggebruikers veilig van A naar B kunnen. Trekkers mogen niet op de snelweg rijden. De politie kan hierop handhaven en in overleg met de politie kunnen we extra maatregelen nemen om een zo veilig mogelijke situatie te creëren voor al het verkeer.

Advies aan weggebruikers

We adviseren woensdag 22 juni vóór vertrek de verkeersinformatie goed in de gaten te houden. Wie de mogelijkheid heeft om thuis te werken, doet er verstandig aan dit te doen. Wie toch de weg op moet, vragen we vanuit veiligheidsoogpunt alert te zijn. Kom je onderweg landbouwvoertuigen tegen, houd dan rekening met snelheidsverschillen en pas de rijstijl hierop aan: houd afstand en minder snelheid.

Ik ben solidair met de protesterende boeren!
Deel dit artikel

Reacties

5 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
W.wemerman
W.wemerman (@guest_486)
Offline
21 juni 2022 17:38

Hier alles kapot, maar nietin de rest vsn Europa. Dank zij ons kabinet

henk
henk (@guest_487)
Offline
Antwoord aan  W.wemerman
21 juni 2022 17:50

Het word tijd voor nieuwe verkiezingen weg met dat zooitje

van de pik
van de pik (@guest_488)
Offline
Antwoord aan  W.wemerman
21 juni 2022 21:40

gewoon alle snelwegen blokkeren zoals de fransen het doen , totdat dit kabinet compleet weg is , het is niet allleen de boeren ,,, maar wij allemaal worden genaaid.
Het is alleen stoeltje verwisseling wat laats is gebeurt, te gek voor woorden , neem de brandstof , het rijk verdient nu nog meer , door de oorlog ,
Snelweg platgooien , tot rutte en haag , en andere opgerot zijn

Hilda
Hilda (@guest_489)
Offline
22 juni 2022 01:43

Ben het eens met de aktie van de boeren, maar t komt mij wel heeeeel erg slecht uit. Woensdag staat gepland om iemands laatste wens in vervulling te laten gaan en daarvoor zal ik dan toch van A naar B moeten reizen en hopelijk ben ik dan op tijd bij B.

Verschrikkelijk dit!!

kritische burger
kritische burger (@guest_490)
Offline
22 juni 2022 10:27

Het wordt tijd dat Nederland niet langer vervuild wordt om de rest van de wereld van goedkoop vlees te voorzien. Minder vee in Nederland en minder export. Dan maar meer betalen voor een goed stukje eerlijk geproduceerd vlees uit eigen land. Ik ben het dus in beginsel eens met minder vee in de Food Valley. De manier waarop het kabinet nu een strop om de hals van de boeren legt, is echter te schofterig voor woorden. De boer wil echt wel duurzamer boeren op kleinere schaal, maar niet onder deze condities. Zet ‘m op daar in Stroe!

Ook interessant

Weersverwachting Barneveld

Volg ons

Volg ons