Redactie barneveldmagazine 0 reactie(s) wo 06 april 2022, 10:06

Zeg het met bloemen… made by Glass by Han!

Haar handen creëren de meest sublieme glas-in-loodcreaties die ze met haar hoofd bedacht heeft. Hanneke van den Broek biedt sinds vorig jaar haar werk aan voor verkoop. Haar eigen onderneming werd een feit: Glass by Han. Unieke handgemaakte items die een waardevolle aanvulling zijn in elk interieur, zowel privé als zakelijk.

Het zit in haar bloed; ondernemen. Als dochter van ondernemersechtpaar Van den Broek, naaimachines en fournituren, weet ze precies waar ze aan begonnen is. “Ik heb 15 jaar lang in de catering gewerkt, waarvan de laatste jaren in het hogere management. Al met al een pittige baan waar ik mee gestopt ben toen mijn moeder ziek werd. Ondertussen kregen we ook kinderen en werd mijn tijd grotendeels opgeslokt door het moederschap.”

Creëren als ‘therapie’
Toch bleef het kriebelen bij Hanneke. “Ik wilde graag iets voor mezelf doen maar wist niet wat. Totdat we een stil geboren kindje kregen. Ik zocht iets voor op het grafje van ons meisje en kwam een boek tegen over glas in lood. Ik ben creatief en houd ervan om met mijn handen bezig te zijn. Ik besloot een cursus te volgen puur voor de hobby, maar het was tegelijkertijd een stukje ‘therapie’ om de verdrietige gebeurtenissen een plekje te geven. En waar kan dat beter dan in mijn atelier waarin ik omringd word door kleurrijk glas…”

Precisie in werkproces
Hanneke is ‘Pietje Precies’ en dat zie je ook terug als ze wat van haar werk laat zien. “Mijn moeder hield van bloemen, dus de boeketten van glas maak ik heel graag! Bij het creëren van een werk ga ik als volgt te werk: eerst maak ik het ontwerp. Dat kan vanuit mezelf komen, maar iemand kan ook een specifiek ontwerp aanleveren. Vervolgens, en dat vind ik het leukst, ga ik glas uitzoeken. Als de keus is gemaakt wordt het glas gesneden en geslepen. Afhankelijk van het werk gebruik ik lood of koperfolie om het glas samen te kunnen voegen. De stukken glas zijn nu klaar om tot een geheel te solderen. Tot slot een grondige reiniging van het glas en was over de soldeer en het eindproduct is klaar! Vanaf dat moment is het in mijn webshop te bestellen. Ook is er bij kunstwinkel Ward’s Art een greep uit mijn assortiment te zien en te koop.”

Kleurrijke wereld
Hanneke vindt het belangrijk om iets blijvends te maken en gebruikt daar ook regelmatig gerecycled glas voor. “Glas is blijvend. Ieder werk is uniek en je kunt het doorgeven aan ouders, kinderen of familieleden. Zelf zeg ik vaak: ik wil de soms grijze wereld iets mooier en vooral kleurrijker maken met glas. En dat moet een absolute 10 zijn! Voor minder doe ik het niet.”

Glass by Han
Raadhuisplein 21c, Barneveld (op afspraak)
www.glassbyhan.com
[email protected]
instagram:@glass.by.han
facebook:@GlassbyHan

Deel dit artikel

Locatie

Reacties

Reageren is uitgeschakeld.

Ook interessant

Weersverwachting Barneveld

Volg ons

Volg ons