Redactie partnerbijdrage 0 reactie(s) di 27 september 2022, 7:40

Zo houd jij je hond gezond

Laatst bijgewerkt: dinsdag 17:42 uur

Er zijn een aantal dingen die je kunt doen om ervoor te zorgen dat je hond gezond blijft. Voeding is een belangrijk onderdeel van de gezondheid van je hond, dus zorg ervoor dat je hond genoeg voeding krijgt en de juiste voeding krijgt. Ook moet je ervoor zorgen dat je hond voldoende beweging krijgt, want een fitte hond is een gezonde hond. Als je twijfelt over wat het beste is voor je hond, raadpleeg dan altijd een dierenarts. Zij kunnen je adviseren over de juiste voeding en beweging voor je hond. Om je een idee te geven waar je allemaal nog meer op moet letten, hebben we een aantal belangrijke zaken verder voor je uitgelicht.

Vitamine B voor je hond

Het vitamine B-complex bevat verschillende B-vitamines, waaronder thiamine, riboflavine, niacine en foliumzuur. Deze vitamines zijn belangrijk voor de gezondheid van het zenuwstelsel, de spijsvertering en de huid. Vitamine B-complex is verkrijgbaar in pilvorm of als een injectie. Uiteraard is het voor een hond natuurlijk gangbaar om het middels een capsule of tablet in te nemen en dan bij voorkeur ‘verstopt’ in een stukje worst of kaas. Belangrijk is dat je ervoor zorgt dat je hond de juiste dosering krijgt, passend bij het gewicht van je grote vriend.

Zalmolie

Zalmolie voor je hond is een voedingssupplement dat rijk is aan omega-3 vetzuren. Deze vetzuren zijn belangrijk voor de gezondheid van je hond. Daarnaast kan zalmolie hond helpen bij het behoud van een gezonde vacht en huid. Zalmolie kan ook helpen bij het verminderen van ontstekingen en jeuk en kan de spijsvertering extra ondersteunen. Kortom, zalmolie is dus een goede aanvulling op de dagelijkse voeding van je hond. Heeft je hond nu ook last van zijn darmen, dan is probiotica hond ook een absolute aanrader. Deze zorgt er namelijk voor dat de darmflora in balans is en blijft, waardoor de stoelgang van je hond een stuk soepeler is, dan wanneer je dit niet gebruikt. Niet alleen is dit prettig voor je hond, maar ook voor jezelf wanneer je op een grasveld met een zakje de poep van je hond moet opruimen.

Voorkom vlooien

Heb jij het gevoel dat je hond last heeft van vlooien? zorg er dan voor dat je direct even contact opneemt met de dierenarts. Belangrijk is namelijk dat vlooien hond zo snel mogelijk worden verholpen om erger te voorkomen. Nu zijn vlooien vaak niet het grootste probleem, maar wel wanneer het dusdanig wordt dat je hond z’n eigen huid kapot krabt. Belangrijk dus om hier niet te lang mee te wachten, maar direct te zorgen dat je het de kop in drukt. Vaak krijg je van de dierenarts een anti-vlooienmiddel, waardoor de vlooien meestal binnen enkele dagen weg zijn. Wel is het belangrijk dat je ook de kussens van de bank en alle andere stoffen meubels goed controleert. Doe je dit niet, dan blijft het natuurlijk iedere keer weer terugkomen.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Barneveld

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Barneveld
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.